Εκτύπωση

Άγνωστο πότε θα δώσει ο ΕΟΠΥΥ τα χρήματα για τα αναλώσιμα

on .

Εγκύκλιος από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με διευκρινήσεις για τον Ενιαίο Κανονισμό παροχών Υγείας που αφορούν στο φαρμακευτικό υλικό και τα αναλώσιμα είδη που χρησιμοποιούν καθημερινά οι ασφαλισμένοι με παραπληγίες και τετραπληγίες , αλλά δεν έχει πει το πότε θα πάρουν οι ασφαλισμένοι πίσω τα χρήματα που καταβάλλουν από 1/1 του 2012 για αναλώσιμα υλικά, όπως είναι μεταξύ άλλων καθετήρες , ουροσυλλέκτες πάνες και τραχειοστομίες .

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ,  το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό το προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι από τις Αποθήκες, τα Φαρμακεία και τα Ιατρεία του Οργανισμού, όπου τούτο προβλέπεται ή από το ελεύθερο εμπόριο, με ιατρική γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού, κατόπιν έγκρισης του ελεγκτή ιατρού του Οργανισμού.

Το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αξία του αναλωσίμου υγειονομικού υλικού που προμηθεύονται από το εμπόριο είναι 25% , ενώ δεν  καταβάλλουν συμμετοχή για το Υγειονομικό Υλικό: οι ασφαλισμένοι που προμηθεύονται το

Υλικό από τις Αποθήκες, τα Φαρμακεία και Ιατρεία του Φορέα.
και οι παραπληγικοί, οι τετραπληγικοί, οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε συνεχή θεραπεία υποκατάστασης ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας καθώς και οι υποβληθέντες σε  μεταμόσχευση συμπαγών ή ρευστών οργάνων και οι HIV θετικοί ασθενείς.

neatv.gr - Ε.Ξ.

Share

 

karta10

 

Οργάνωση κουζίνας σε περίοδο κρίσης
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011
Γιάννης Αποστολάκης
Και τώρα ΑΝΑΠΤΥΞΗ με εξοχικές κατοικίες
Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2011
Δρ.  Γιώργος Σ. Ατσαλάκης

Διατροφικά Νέα
Κυτταρίτιδα: Υπόθεση γυναικεία πως την αντιμετωπίζουμε;;;
Νίκη Βουλγαράκη

Οικονομία και Καθημερινότητα
Βαβέλ
Παναγιώτης Μπατσαρισάκης

 

Γιορτές τέλος... Τώρα τι κάνουμε;