Καταδικάστηκε για αιμομιξία - Δίκη και για βιασμό;

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει αν ο 24χρονος θα παραπεμφθεί και σε δεύτερη δίκη
Πριν από περίπου ένα μήνα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε 24χρονο Ηρακλειώτη σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της αιμομιξίας σε βάρος της ανήλικης τότε αδερφής του.
Αύριο το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου συνεδριάζει προκειμένου να αποφανθεί για την παραπομπή του σε δίκη για την κατηγορία του βιασμού σε βάρος του κοριτσιού, το οποίο σήμερα παλεύει να συνεχίσει την ζωή του, αποκτώντας δική του οικογένεια.
Πρόκειται για μία δραματική υπόθεση με τρομακτικές προεκτάσεις. Τα όσα ειπώθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία αλλά και τα όσα συνέβησαν εκτός δικαστικής αίθουσας, ήταν "γροθιά" στο στομάχι.
Η σεξουαλική εκμετάλλευση αυτού του κοριτσιού ήταν μόνο μία πτυχή της εφιαλτικής καθημερινότητας που βίωνε στο πατρικό του σπίτι, μαζί με τους γονείς και τα αδέρφια του.
Όπως καταγγέλλει, την έβριζαν, την ξυπνούσαν μέσα στα άγρια χαράματα για να τους αγοράσει τσιγάρα, την χτυπούσαν και κατά διαστήματα την κλείδωναν σε ένα δωμάτιο, στερώντας της το φαγητό και το νερό για να την τιμωρήσουν!
Η σεξουαλική της κακοποίηση ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ετών με τον μεγαλύτερο αδερφό της να την αποπλανεί και στη συνέχεια να τη βιάζει. Αυτές οι φρικτές περιγραφές ακούστηκαν δημόσια στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου όπου εκδικάστηκε η υπόθεση της αιμομιξίας. Η υπόθεση είχε διαχωριστεί από τις κακουργηματικές κατηγορίες καθώς το αδίκημα της αιμομιξίας είναι πλημμέλημα και υπήρχε κίνδυνος παραγραφής.
Η 19χρονη σήμερα κοπέλα έχει παντρευτεί και μάλιστα βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης κύησης. Στο πλευρό της βρίσκεται ο σύζυγος της, η οικογένεια του αλλά και η γιαγιά της, η οποία την στηρίζει με όλη της τη δύναμη. Με τον κατηγορούμενο αδερφό της δεν έχει πλέον καμία σχέση.
Διαταραγμένες όμως είναι και οι σχέσεις της με τη μητέρα της, όπως φάνηκε άλλωστε στο δικαστήριο. Η μητέρα τάσσεται απροκάλυπτα υπέρ του γιου της, στον οποίο τρέφει μεγάλη αδυναμία.
Η κοπέλα φέρεται να βρήκε το κουράγιο να αποκαλύψει τα όσα βίωνε, όταν πλέον άλλαξε περιβάλλον και αισθάνθηκε ασφάλεια, όπως επεσήμανε ο εισαγγελέας έδρας.
Μέχρι πρότινος ήταν αδύνατον να εκμυστηρευτεί το μαρτύριο της, να βρει ένα στήριγμα μέσα στο στενό οικογενειακό της περιβάλλον. Την αντιμετώπιζαν ως δουλικό, χωρίς ίχνος αγάπης και σεβασμού.
Όταν οι άλλοι έτρωγαν σουβλάκια, εκείνη την άφηναν να πεινάει. Την κλείδωναν σε ένα δωμάτιο επειδή ήταν «κακό παιδί» και της στερούσαν ακόμα και το νερό.
Ο 24χρονος πάντως αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν θα έκανε κακό στην αδερφή του ενώ δεν είχε ανάγκη να το κάνει καθώς είχε σχέσεις.
cretalive.gr
| < Προηγούμενο | Επόμενο > |
|---|










