Στις κάλπες αύριο η Ελλάδα. Ώρα ευθύνης για πολίτες και κόμματα

08.40

Με τη γενική πρόβα των ηλεκτρονικών συστημάτων ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι από την προσομοίωση διαπιστώθηκε ότι όλα είναι άρτια οργανωμένα, καθώς και για το ότι το υπουργείο θέτει σε εφαρμογή τεχνολογικές καινοτομίες για τη γρήγορη και ασφαλή λήψη των αποτελεσμάτων.

Εντονότατο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για την κάλυψη των βουλευτικών εκλογών. Οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο στις επτά το πρωί και θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, το εκλογικό δικαίωμα μπορούν να ασκήσουν συνολικά εννέα εκατομμύρια οχτακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες εννιακόσιοι ενενήντα επτά Έλληνες πολίτες.

Συνολικά στην Κρήτη οι εκλογείς είναι 530 χιλιάδες 287 και τα εκλογικά τμήματα χίλια 149.

Οι εκλογές διεξάγονται πριν τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες της 25ης Ιανουαρίου συνεπώς δεν τίθεται στο ψηφοδέλτιο σταυρός προτίμησης καθώς οι υποψήφιοι εκλέγονται κατά τη σειρά που αναγράφονται στο συνδυασμό του κόμματος.