Ριάνα, Κάνιε Γουέστ, Μπιγιονσέ και Jay-Z μηνύουν την ElevenParis

18.32

Αποτελούν ένα από τα παρεάκια της μουσικής βιομηχανίας. Από τη μία είναι οι νεοκυματικές και προκλητικές Μινάζ-Σάιρους-Όρα-Σουίφτ-Πέρι-Γκόμες κι από την άλλη είναι η Ριάνα, ο Κάνιε Γουέστ, η Μπιγιονσέ και ο Jay-Z. Οι τελευταίοι ίδρυσαν πριν από μερικούς μήνες τη μουσική πλατφόρμα Tidal For All και έκαναν μια μεγάλη πρωτοπορία στην παγκόσμια μουσική. Από κοντά και ο Φάρελ Γουίλιαμς.

Η μοίρα τα έφερε ώστε αυτοί οι πέντε να σταθούν ξανά μαζί, ως Avengers, για να μηνύσουν την εταιρεία αθλητικών ειδών ElevenParis για χρήση του ονόματος και της εικόνας τους στην προώθηση και πώληση των προϊόντων της. Μάλιστα η εταιρεία στις διαφημίσεις της χρησιμοποιεί σλόγκαν που δημιουργούν αρνητικές συμπαραδηλώσεις για τους καλλιτέχνες, με αποτέλεσμα, εκτός από τα διαφυγόντα κέρδη, να τους προξενούν και ζημιά στην δημόσια εικόνα τους. Και το πράγμα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο.

Η ElevenParis φαίνεται πως στο παρελθόν είχε δεχτεί αγωγές από τους νομικούς της πεντάδας και είχε συμφωνήσει να σταματήσει την παραγωγή προϊόντων με την δική τους υπογραφή, αλλά αθέτησε την συμφωνία, ενώ μερικά σλόγκαν αντιγράφουν επί της ουσίας σλόγκαν άλλων brands όπως της Chanel. Το ακόμα πιο περίπλοκο είναι ότι η κουνιάδα του Κάνιε Γουέστ, η Κένταλ Τζένερ έχει διαφημίσει προϊόντα της εταιρείας, όπως και η Σολάνζ Νόουλς, ενώ η ίδια η Μπιγιονσέ είχε υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία τον Ιανουάριο που μας πέρασε.

 

toratora.gr