Penelope Cruz: Θα σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ για την παιδική λευχαιμία

14.15

?Στόχος μου είναι να ενημερώσω τον κόσμο για αυτό το ευαίσθητο ζήτημα?, είπε η Penelope Cruz μιλώντας για την απόφασή της να σκηνοθετήσει μια ταινία ? ντοκιμαντέρ για την παιδική λευχαιμία. Η Ισπανίδα σταρ που στην τελευταία της ταινία Ma Ma υποδύεται μία γυναίκα που δίνει μάχη με τον καρκίνο του μαστού, ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για αυτό το σοβαρό θέμα.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι το πρώτο για τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό και θα αφηγείται τις προσωπικές ιστορίες πολλών παιδιών που πάσχουν από λευχαιμία, δηλαδή μία μορφή καρκίνου του αίματος, μαζί με μαρτυρίες των γονέων και των γιατρών τους.

?Σύντομα θα συναντηθώ με τα παιδιά. Κάποια έχουν ξεπεράσει την νόσο, άλλα την παλεύουν. Εγώ θα είμαι απλώς ένας παρατηρητής κι εκείνα θα αφηγούνται στον κόσμο τι συμβαίνει?, είπε και συμπλήρωσε: ?Φυσικά θα είναι δύσκολο γιατί θα περνάω χρόνο με πολλά παιδιά που πάσχουν από αυτή την νόσο. Τα παιδιά αυτά θα μοιραστούν μαζί μου τις φρικτές τους εμπειρίες?.

Όπως είπε η ηθοποιός, ελπίζει το ντοκιμαντέρ της να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους για να εργαστούν στον τομέα της έρευνας ώστε να βρουν μία θεραπεία. Οτιδήποτε έχει να κάνει με παιδιά, αν μπορούμε να βοηθήσουμε έστω και λίγο, θα με έκανε πολύ χαρούμενη, ανέφερε δείχνοντας πως μετά τα δυο παιδιά που απέκτησε με τον Javier Bardem προσεγγίζει με άλλη βαρύτητα ότι έχει να κάνει με τα παιδιά.

 

cruz3