Βράβευση του Δρ. Κώστα Χαρτζουλάκη από την Εταιρεία Γεωργικών Μηχανικών Ελλάδος

18.19

Η Εταιρεία Γεωργικών Μηχανικών Ελλάδος (Ε.Γ.Μ.Ε.) απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε επιστήμονες που συνταξιοδοτήθηκαν από τα ανώτατα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας με μεγάλο επιστημονικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο σε αντικείμενα γεωργικής μηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης.

Η τελετή απονομής έγινε σε ειδική συνεδρία κατά τη διάρκεια του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΓΜΕ την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 στις 18.15 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των τιμωμένων ο γεωπόνος-ερευνητής Κων/νος Σ. Χαρτζουλάκης, τ. Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΓΜΕ καθηγητής Μ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στο επιστημονικό έργο του κ. Χαρτζουλάκη σε θέματα άρδευσης των καλλιεργειών και διαχείρισης του νερού στη γεωργία, στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στην εξοικονόμηση νερού, στη διεθνή αναγνώριση του έργου του, στη συμβολή του στην ανάπτυξη της αγροτικής έρευνας στην Ελλάδα και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στους αγρότες.

Ο κ. Χαρτζουλάκης παραλαμβάνοντας το βραβείο αφού ευχαρίστησε το ΔΣ της ΕΓΜΕ για την τιμητική διάκριση τόνισε ότι ένας δημόσιος λειτουργός δεν μπορεί παρά να είναι υπηρέτης του κοινωνικού συνόλου, και κατέληξε ότι ο δρόμος της καινοτομίας και της ποιότητας είναι ο μόνος για την ελληνική γεωργία, αρκεί να υιοθετηθεί από τους παραγωγούς και να στηριχθεί από την πολιτεία.