Κριτική της ΟΝΝΕΔ Χανίων για τα προβλήματα στην εκπαίδευση

13.06

Η κυβέρνηση της δεύτερης φοράς αριστεράς δεν σταματάει να μας εκπλήσσει και να μας γεννά συνεχώς ερωτήματα για την κατάσταση στην οποία έχει περιπλέξει την χώρα από την στιγμή που έριξε εκβιαστικά την προηγούμενη κυβέρνηση τον Γενάρη και ανέλαβε.
Ένα σημαντικότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός μας και αφετέρου η χώρα, είναι τα κενά στην εκπαίδευση που δημιούργησε με την πολιτική της η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με αποτέλεσμα συγκεκριμένα στα Χανιά να υπάρχουν 297 θέσεις εκπαιδευτικών ακάλυπτες σε όλες τις ειδικότητες καθώς και θέσεις ειδικού επιστημονικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού για τις ειδικές δομές τις εκπαίδευσης, κάτι το οποία καθιστά την κανονική λειτουργία των σχολείων ανέφικτη.
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τάζει επιδόματα σε στρατεύσιμους οι οποίοι και αυτοί προφανώς τα χρόνια της κρίσης έχουν δει τους μισθούς τους να πέφτουν σε κατακόρυφη πτώση , να κοιτάξουν να καλύψουν τα κενά στην εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς και να επαναφέρει την οικονομία στα επίπεδα που ήταν τον Γενάρη πριν τις εκλογές.
Αλήθεια κύριοι της κυβέρνησης, αυτή ήταν η κατάσταση πέρυσι στην παιδεία τέτοια εποχή; Η πολιτική σας κατάφερε να δημιουργήσει τις κενές θέσεις αυτές και είστε υποχρεωμένοι να τις καλύψετε αλλά και να κυβερνήσετε με συνέπεια για τον λόγο τον οποίο σας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες.
Εμείς ως νεολαία θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και οφείλουμε να βγαίνουμε μπροστά να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα αλλά και να κατακρίνουμε τις πολιτικές οι οποίες οπισθοδρομούν τον τόπο μας και κατ? επέκταση ολόκληρη την χώρα.