ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος κόσμου σπεύδει να αποχαιρετήσει τον μακαριστό Μητροπολίτη Πέτρας και Χεροννήσου Νεκτάριο

15.35

Στο πένθος έχει βυθισθεί η Εκκλησία της Κρήτης από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου αοίδιμου Νεκτάριου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο

Από χθες το βράδυ το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Ιεράρχη εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα  στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Μεγάλης Παναγιάς στην Νεάπολη Λασιθίου με εκατοντάδες πιστούς να συρρέουν αδιάκοπα προκειμένου να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί στην μνήμη του.

Όπως αποφάσισε η Ιερά επαρχιακή σύνοδος της εκκλησίας της Κρήτης,   αύριο στις 12 το μεσημέρι,   θα ψαλλεί η εξοδιος ακολουθία ενώ ο ενταφιασμός  του  αοίδιμου μητροπολίτη θα γίνει όπως ο ίδιος είχε ζητήσει στο  μικρό κήπο που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία της Μεγάλης Παναγίας.

 

Το πρόγραμμα των ακολουθιών:

Ώρα 18.00: Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολί­του Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

Εν συνεχεία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, θα ψαλεί η Ιερά Ακολουθία εις εκδημήσαντας Μοναχούς και Επισκόπους.

Ώρα 23.00: Νυχτερινή Θεία Λειτουργία

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015:

Ώρα 7.00: Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, κ. Ειρηναίου, του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου και του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέου.

Ώρα 12.00: Εξόδιος Ακολουθία αοιδίμου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου.