Δεν απέκρυψα τίποτα, απαντά ο Γ. Σταθάκης για το 1 εκατ. ευρώ

12.51

Δεν απέκρυψα τίποτα, καθώς όλα τα περιουσιακού μου στοιχεία είναι δηλωμένα, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά» για την υπόθεση του 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι και οι τρεις δηλώσεις του είναι απόλυτα πλήρεις και τις θέτει στην κρίση της Επιτροπής της Βουλής.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, ο  υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η πώλησή τους σε ξένα funds βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Το ζήτημα, εξήγησε εν συνεχεία, συνδέεται και με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις εντός του τραπεζικού συστήματος και να αποφευχθεί η προσφυγή στην εξωτραπεζική αγορά» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου των εταιρικών δανείων, σε επίπεδο τόσο δικαστικής όσο και εξωδικαστικής διευθέτησης.

Ακόμη, ανήγγειλε τη σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την εποπτεία της πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων, με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των επενδύσεων, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι «το βασικό εργαλείο είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, το προσχέδιο του οποίου βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης».

Πηγή: ΑΜΠΕ