ΒΙΝΤΕΟ: Δωρεά μυελού των οστών: Δίνει ελπίδα και ζωή…

12.55

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των ρεθυμνιωτών στο κάλεσμα του συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” για τη δωρεά μυελού των οστών.

Στόχος του συλλόγου είναι η λειτουργία τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών για να προσφέρει ελπίδα ζωής -σε παιδιά και ενήλικες- που πάσχουν από απειλητικές, για τη ζωή τους, ασθένειες.

Ο Αντώνης Αραμπατζόγλου είναι ένας από τους δεκάδες Ρεθυμνιώτες που το πρωί έσπευσε να γίνει δότης μυελού των οστών. Παρέα με τα παιδιά του διέθεσε μόλις λίγα λεπτά από το χρόνο του για να δώσει ελπίδα και ζωή σε κάποιον συνάνθρωπο μας που ενδεχομένως κάποτε να χρειαστεί τη βοήθεια του.

Παγκοσμίως 26 εκατομμύρια εθελοντές δότες μυελού των οστών, είναι έτοιμοι να προσφέρουν ένα δώρο ζωής στον συνάνθρωπό τους, την ώρα που ο αντίστοιχος αριθμός στην Ελλάδα είναι μόλις 18 χιλιάδες, που είναι και οι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο “Όραμα Ελπίδας” και την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Με βάση τους επιστήμονες από τις 15 χιλιάδες μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών στην Ευρώπη, στις περισσότερες ο δότης είναι εθελοντής και όχι συγγενής με τον πάσχοντα. Στην Ελλάδα περίπου 200 ασθενείς ετησίως λαμβάνουν μόσχευμα από μη συγγενή δότη, συνήθως από χώρες του εξωτερικού.

Οι ενημερωτικές δράσεις από το “Όραμα Ελπίδας”, ξεκίνησαν χθες στο Ρέθυμνο και θα ολοκληρωθούν στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στο δημαρχείο της πόλης, ενώ η ανταπόκριση των πολιτών είναι μεγάλη.