ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προ αδιεξόδου για τα δρομολόγια στη Γαύδο. Αγονος ο διαγωνισμός στο ΣΑΣ

13.45

Άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για την κάλυψη της ακτοπλοϊκής γραμμής της Γαύδου, που διεξήχθη το πρωί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του neatv.gr, ουδείς υπέβαλλε προσφορά για τα δρομολόγια στο ακριτικό νησί, κάτι που σημαίνει πως μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών παράτασης της κάλυψης από την υπάρχουσα εταιρία (ΑΝΕΝΔΥΚ), η Γαύδος θα αποκοπεί από την υπόλοιπη Κρήτη, χωρίς να αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί… άμεσα.

Η ΑΝΕΝΔΥΚ δε συμμετείχε στο διαγωνισμός, θεωρώντας ότι υπάρχει “εκβιασμός” για συγκεκριμένες ώρες και ημέρες δρομολογίες από πλευράς του Δήμου Γαύδου, κάτι που αποτυπώθηκε και στην προκήρυξη του ΣΑΣ.

Το όλο θέμα είχε πάρει σοβαρές διαστάσεις όταν παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες αποκλειστικά από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης (δείτε εδώ).

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει η Δήμαρχος Γαύδου, κάποια ιταλική εταιρία θα συμμετείχε στο διαγωνισμό, κάτι που όμως δεν επαληθεύτηκε (δείτε εδώ).

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΕΝΔΥΚ Γιάννης Μπραός ήταν επικριτικός στις μεθοδεύσεις από πλευράς της δημοτικής Αρχής της Γαύδου και είχε ξεκαθαρίσει πως η εταιρία δε θα συμμετείχε στο διαγωνισμό (δείτε εδώ).

Σύμφωνα δε και με την ιστοσελίδα της ΑΝΕΝΔΥΚ και μετά από αυτές τις εξελίξεις, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί τα δρομολόγια από και προς τη Γαύδο καν για το Νοέμβριο.