ΒΙΝΤΕΟ: Τεράστιος βράχος κρέμεται στον αέρα πάνω από τον Β.Ο.Α.Κ.!

13.27

Με το θάνατο να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια τους, χιλιάδες οδηγοί διέρχονται καθημερινά από το βόρειο οδικό άξονα Κρήτης στο ύψος της Σκεπαστής Ρεθύμνου.

Ένας τεράστιος βράχος κρέμεται κυριολεκτικά στον αέρα πάνω από τον αυτοκινητόδρομο θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη στιγμή που ο βράχος θα αποκολληθεί και θα πέσει στο οδόστρωμα.

Η κάμερα της “Ν.Τ.” βρέθηκε στο σημείο και οι εικόνες που κατέγραψε κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα.

Αναλυτικότερα, κίνδυνος θάνατος στο βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, στο ύψος της Σκεπαστής Ρεθύμνου. Βράχος που ζυγίζει άνω από τους 10 τόνους κρέμεται κυριολεκτικά σαν κλωστή στον αέρα πάνω από τον αυτοκινητόδρομο.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός κόβουν την ανάσα με τους κατοίκους της Σκεπαστής να εκφράζουν την αγωνία τους για την στιγμή που θα πέσει ο βράχος στο ΒΟΑΚ.

Ο Κώστας Αγγελάκης -που είναι κάτοικος της Σκεπαστής- χρησιμοποιεί καθημερινά το ΒΟΑΚ για να πάει στη δουλειά του. Το τελευταίο διάστημα όμως αναγκάζεται να πηγαίνει από παρακείμενους δρόμους, καθώς ουδείς γνωρίζει την ώρα και τη στιγμή που ο τεράστιος βράχος θα αποκολληθεί.

Οι έντονες βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας αποκάλυψαν το μέγεθος του προβλήματος. Πέτρες, μπάζα και η μισή πλαγιά του βουνό έπεσε στο ΒΟΑΚ κλείνοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Συνεργεία έσπευσαν και καθάρισαν το δρόμο, όμως εκ τότε ουδείς ασχολήθηκε με τον ετοιμόρροπο βράχο.

Σύμφωνα με κατοίκους της Σκεπαστής, οι κατολισθήσεις στην συγκεκριμένη πλαγιά του βουνού ξεκίνησαν σταδιακά από την δεκαετία του ’70. Και εν έτη 2015 που η τεχνογνωσία έχει εξελιχθεί, οι αρμόδιοι, απλά δεν κάνουν τίποτα…

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Κρήτης, που είναι και οι αρμόδιες για να παρέμβουν, γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος. Όμως παραμένει άγνωστο πότε και ποια θα είναι η επόμενη κίνησή τους?