Μία ακόμη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου στην Κρήτη

13.40

Σαν ?βόμβα? έχει σκάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος μαθήτριας γυμνασίου, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία της μητέρας του 15χρονου κοριτσιού στην Αστυνομία.

Η καταγγελία αφορά ένα 40χρονο άνδρα, ο οποίος εργάζεται ως σχολικός φύλακας στο σχολικό συγκρότημα όπου φοιτά η 15χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος φέρεται να έχει αναπτύξει ανάρμοστη σχέση με πολλά από τα παιδιά του σχολείου και ειδικότερα με τα νεαρά κορίτσια. Πιο συγκεκριμένα, ο σχολικός φύλακας φέρεται να είχε συνεχή επαφή με τους μαθητές και τις μαθήτριες, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ.

Το γεγονός, ωστόσο, το οποίο φαίνεται ότι πυροδότησε την αντίδραση της μητέρας της 15χρονης μαθήτριας, ήταν ένα σχόλιο του 40χρονου στο προφίλ του κοριτσιού στο facebook. Στο εν λόγω σχόλιο, ο σχολικός φύλακας φέρεται να επιδοκιμάζει με αρκετά ανάρμοστο τρόπο τα ?σωματικά κάλλη? της 15χρονης. Το κινητό τηλέφωνο του 40χρονου, καθώς και οι καταγραφές που έχουν γίνει από τις Αρχές στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της 15χρονης, βρίσκονται ήδη στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου, οι οποίοι ερευνούν το ενδεχόμενο το επίμαχο περιστατικό να μην ήταν ένα μεμονωμένο συμβάν?

Στους κύκλους του σχολείου της 15χρονης επικρατεί κλίμα αμηχανίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες εκπαιδευτικές εποπτικές Αρχές. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να έχουμε σύντομα εξελίξεις από την πλευρά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

neakriti.gr