BINTEO: «Βροχή» οι κλήσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση

12.15

Εκατό κλήσεις μέσα σ’ ένα 24ωρο και άλλες 120 στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, έκοψαν οι υπάλληλοι του δήμου στους οδηγούς που στάθμευσαν παράνομα τα οχήματά τους στη ζώνη της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Ρέθυμνο.

Το μέτρο -που μετρά ήδη μία εβδομάδα εφαρμογής- προβληματίζει ιδιαίτερα τους οδηγούς, οι οποίοι μιλώντας στην κάμερα της “Ν.Τ.” τονίζουν πως το πρόβλημα της στάθμευσης δεν λύνεται με τη βεβαίωση κλήσεων.

Ειδικότερα, μετρά μόλις μία εβδομάδα εφαρμογής και οι κλήσεις πέφτουν βροχή. Ο λόγος για την ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη του Ρεθύμνου, που τέθηκε εκ νέου σε ισχύ έπειτα από διετή αναστολή.

Στοιχεία της δημοτικής αρχής αναφέρουν πως μόνο την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, βεβαιώθηκαν 100 παραβάσεις, ενώ στη διάρκεια της υπόλοιπης εβδομάδας, οι κλήσεις που κόπηκαν ξεπερνούν τις 120.

Το κόστος στάθμευσης ανά ώρα είναι 0,70 του ?, ενώ κάρτες πωλούνται στα περίπτερα και στο δημαρχείο της πόλης.

Δυσαρεστημένοι ωστόσο, οι πολίτες δηλώνουν πως το μέτρο δεν έλυσε το πρόβλημα στάθμευσης στην πόλη.

Η περιοχή στην οποία ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης περικλείεται από τις οδούς: Ηλιακάκη – Κουμουνδούρου – Μοάτσου – Δημοκρατίας – Ν. Ανδρουλιδάκη – Ζυμβρακάκη – Ασκούτση – Χορτάτζη – Γερακάρη και Δημακοπούλου.