Παρουσιάζεται το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

12.48

Την πρώτη πανελλαδικά παρουσίαση του νέου βιβλίου του πραγματοποιεί ο συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης στα Χανιά, τιμής ένεκεν.

Πρόκειται για το « ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΛΙΤΟΣ» μια μυθιστορηματική αναφορά (με βαθιές πολιτικές προεκτάσεις) στον γάμο του Ελευθέριου Βενιζέλου με την Έλενα Σκυλίτση και στο άγνωστο γαμήλιο ταξίδι του σε όλη την Αμερική.

Η εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών και τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ.

Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και συγγραφέας Πολυχρόνης Κουτσάκης και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας. Παρέμβαση θα κάνει ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νίκος Παπαδάκης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Μίμης Ανδρουλάκης γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης τον Νοέμβριο του 1951. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Πήρε μέρος στην αντιδικτατορική αντίσταση και διώχθηκε από τη χούντα. Υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.

Ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς πάνω από είκοσι χρόνια, από το 1993 πολιτικά ανένταχτος, σε απόσταση από την καθημερινή διαχείριση της πολιτικής.

Αποχώρησε από το πολιτικό προσκήνιο αφού διατύπωσε με το βιβλίο του “Μετά” (1992) την πρόταση για την ανασύνθεση της Αριστεράς και ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Επέστρεψε στη μαχόμενη πολιτική το 2004. Εκλέγεται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄Περιφέρεια Αθήνας.

Ασχολήθηκε με την οικονομική ανάλυση και πρόγνωση στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Δημιούργησε ραδιοφωνικές εκπομπές στον Flash 96,0 σε δύο περιόδους, στον Alpha 98,9 και στο Βήμα FM 99,5.

Έγραψε θεατρικά έργα και άλλα αφηγήματα για το ραδιόφωνο, καθώς και ιστορικά αφιερώματα για τα μεγάλα ρεύματα της παγκόσμιας μουσικής.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα συλλογικά έργα και έχει δημοσιεύσει μια σειρά κοινωνικών και πολιτικών μελετών.