ΒΙΝΤΕΟ: Τεράστιο πλήγμα για τους αγρότες λόγω… δακοκτονίας

14.22

Περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ έχασαν φέτος οι παραγωγοί ελαιολάδου της Κρήτης, αφού η ποιότητα του λαδιού που παράχθηκε ήταν κατά δύο γραμμές χειρότερη σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Αιτία του κακού ήταν η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην έναρξη του προγράμματος της δακοκτονίας, με τον σύνδεσμο ελαιοκομικών δήμων Κρήτης ν’ αναλαμβάνει πλέον πρωτοβουλία για να αλλάξει χέρια το πρόγραμμα υλοποίησης της δακοκτονίας.

Πιο αναλυτικά, τεράστιες είναι οι απώλειες στο εισόδημα των αγροτών της Κρήτης, εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στην έναρξη του προγράμματος της δακοκτονίας. Σε αριθμούς οι απώλειες αυτές μεταφράζονται σε έξι με επτά εκατομμύρια ευρώ.

Ο σύνδεσμος ελαιοκομικών δήμων Κρήτης, διά στόματος του προέδρου του και δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε το πρόγραμμα της δακοκτονίας ν’ αλλάξει χέρια και να περάσει στην περιφέρεια.

Κατά τη συνεδρίαση του ΣΕΔΗΚ -που έγινε στο Ρέθυμνο- αποφασίστηκε επίσης να επεκταθεί στα δημοτικά σχολεία της Κρήτης η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών για την διατροφική αξία του ελαιολάδου.

Οι ενημερωτικές δράσεις του ΣΕΔΗΚ σύντομα θα επεκταθούν και σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων.