Θα πάρει πίσω το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης την αναγόρευση του καθηγητή Ρίχτερ;

10.10

Θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο το τι θα δημοσιεύσει τις επόμενες μέρες στο περιοδικό THETIS (Themata Ellinika Technis kai Istorias), που εκδίδει ο ίδιος ο Ρίχτερ μαζί με τον Ράινχαρντ Στούπεριχτ από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, για να δουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, αν θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να αφαιρέσουν από τον Γερμανό καθηγητή Ιστορίας τον τίτλο του επίτιμου Ομότιμου καθηγητή.

Όπως τόνισε στην πρωινή εκπομπή της Νέας Τηλεόρασης, Καλημέρα στις 7, ο εκτελών χρέη Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μιχάλης Ταρουδάκης, ήδη στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, που είναι εκείνο που αναγόρευσε τον καθηγητή Ρίχτερ, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για να δουν αν θα πάρουν πίσω τον τίτλο.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αφαίρεση, από κάποιο τμήμα του πανεπιστημίου, τίτλου ομότιμου καθηγητή και όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα δημοσιεύσει ο κ. Ρίχτερ στο περιοδικό του, ότι δεν χρωστάει η Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, αλλά το αντίθετο…, σύμφωνα με έρευνα του.

Τις πληροφορίες αυτές έφερε στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδα Die Welt που φιλοξένησε στο προχθεσινό της φύλλο, κύριο άρθρο στο οποίο ο συντάκτης της αναφέρεται στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Ο συντάκτης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απαιτεί αποζημιώσεις από τη Γερμανία αλλά – υπό προϋποθέσεις – θα μπορούσε να ισχύει το αντίθετο και για να στηρίξει το επιχείρημα του, ο αναφέρεται σε ένα 10σελιδο άρθρο – ανάλυση του Χάινς Ρίχτερ, που θα δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα στο περιοδικό THETIS.