Έφτασε το Super Puma της Π.Υ. στον Άγιο Παύλο στα Σφακιά (βιντεο)

11.45

Πριν λίγα λεπτά έφτασε το ελικοπτέρου Super Puma της Π.Υ. “Φλόγα 10” από τα Μέγαρα, για να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει από χτες στις 4 το μεσημέρι το δάσος του Αγίου Παύλου στα Σφακιά.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό διοικητή Κρήτης της Π.Υ. Γιάννη Μαραγκάκη, το δυτικό μέτωπο της φωτιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ το ανατολικό μέτωπο είναι εκείνο στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση τα πεζοπόρα τμήματα καθώς είναι σε φαράγγι και η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα.

Στο Ανατολικό μέτωπο θα επιχειρήσει το ελικόπτερο προκειμένου και εκεί η φωτιά να σβήσει.

Στην επιχείρηση εκτός από το Φλόγα 10, συμμετέχουν 22 άντρες πεζοπόρο τμήμα με αντλίες πλάτης και 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Στην περιοχή πνέουν Δυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 έως 7 μποφόρ.

Εν τω μεταξύ, σε προηγούμενο δημοσίευμα,

Όλο το βράδυ η φωτιά έκαιγε το δάσος χτες, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης των πυροσβεστών στην πυρκαγιά λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκάκη, με το πρώτο φως της ημέρας 30 πεζοπόροι πυροσβέστες αλλά και κάτοικοι κατά ομάδες από το μονοπάτι Ε4, με αντλίες πλάτης προσεγγίζουν τις εστίες της φωτιάς που αυτήν την ώρα ευτυχώς καίει χαμηλή βλάστηση και όχι τα πεύκα του δάσους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου 30- 40 στρέμματα δασικής έκτασης, αν και είναι δύσκολο να υπολογιστεί λόγω των κλίσεων της πλαγιάς και των χαράδρων από τις οποίες πέρασε η φωτιά, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιάννης Μαραγκάκης στην πρωινή εκπομπή της Νέας Τηλεόρασης, Καλημέρα στις 7.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cX8lRbGqzxE]

Να θυμίσουμε ότι η φωτιά ξέσπασε στην τοποθεσία Σελούδα, πριν την Αγία Ρουμέλη και δεν υπήρχε η δυνατότητα οδικής πρόσβασης για τα πυροσβεστικά οχήματα.

 

 

 

Φωτογραφίες: Σταύρος Πλυμάκης