ΤΩΡΑ: Εξαντλημένος και με υποθερμία βρέθηκε ο Νορβηγός.

10.25

Εξαντλημένος και με υποθερμία βρέθηκε λίγο μετά τις 18:30 από τους  διασώστες της Πυροσβεστικής  ο Νορβηγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διασώστες της Πυροσβεστικής κάτω απο ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες με την θερμοκρασία στους  μείον 12 βαθμούς Κελσίου, περπατώντας με κίνδυνο της ζωής στο χιόνι, επιχειρούν  να κατεβάσουν τον διασωθέντα προς την περιοχή του Αποκόρωνα και συγκεκριμένα στο Μελιδόνι.

Το χρονικό

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις αρχές του Νομού Χανίων, όταν μετά από επικοινωνία με την πρεσβεία της Νορβηγίας στη χώρα, ενημερώθηκαν ότι ένας κάτοικος Νορβηγίας έχει εγκλωβιστεί στον ορεινό όγκο της Μαδάρας, στα Λευκά Όρη Χανίων.

Το παράδοξο στην υπόθεση είναι αφενός το ότι η ενημέρωση ήρθε από πρεσβεία χώρας στην αστυνομία (και όχι το αντίστροφο που θεωρείται λογικό), αλλά και το πως βρέθηκε ο εκλγωβισμένος άνδρας σε περιοχή με υψόμετρο που ξεπερνάει τα 2.300 μέτρα σε ύψος.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των τοπικών αρχών, ο εγκλωβισμένος Νορβηγός βρίσκεται στην περιοχή Γριάς Σωρός στο οροπέδιο του Κατσιβέλι σε υψόμετρο 2.320 μέτρα, ενώ δεν υπάρχει επικοινωνία με τον άτυχο αλλοδαπό μέσω τηλεφώνου καθώς πιθανότατα εξοικονομεί ενέργεια, ενώ η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες, λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Τα αρμόδια όργανα έχουν κινητοποιηθεί για την άμεση διάσωση του Νορβηγού, καθώς η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, σε συνδυασμό και με το χιόνι πού υπάρχει λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών. Αγώνας δρόμου να βρεθεί καθώς αν και έχει εντοπιστεί το στίγμα του, ο νεαρός άνδρας βρίσκεται στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων από τις βραδινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας.

Ο αποκλεισμένος άνδρας ήρθε τελικά σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις αρχές, όπου και έκανε έκκληση για άμεση βοήθεια καθώς όπως τους είπε κινδυνεύει η ζωή του. Σε επικοινωνία μας με τον πυροσβέστη-διασώστη Σταύρο Πλυμάκη που βρίσκεται επί ποδός για το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο Νορβηγός, κατέδειξε την δυσκολία στο να φθάσουν στην περιοχή λόγω της χιονόπτωση που αυτή την ώρα πέφτει στα ψηλά του ορεινού όγκου.