Σοκολατάκια με αμύγδαλο για διαβητικούς!

16.06

Είναι τελικά αλήθεια ότι σε ένα άτομο με σακχαρώδη διαβήτη απαγορεύεται δια ροπάλου η κατανάλωση γλυκών;

Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο που να απαγορεύει την κατανάλωση φυσικών & πρόσθετων σακχάρων σε άτομα με διαβήτη.

Η ένταξή τους στο καθημερινό διαιτολόγιο προϋποθέτει, όμως, τόσο την εφαρμογή του κανόνα του «μέτρου» όσο και τη σωστή κατανομή των σακχάρων στα διάφορα γεύματα της ημέρας.

Έτσι, για να μην οδηγούνται τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη σε φαινόμενα στέρησης και να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν καθημερινά τη γλυκιά γεύση στη ζωή τους θα πρέπει να μάθουν να κάνουν τις σωστές επιλογές.

Δείτε σήμερα πώς μπορείτε να παρασκευάσετε σοκολατάκια με αμύγδαλο για διαβητικούς

Για 20 τεμάχια θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

– 2 σοκολάτες με Stevia

– 50 γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φρυγανιά τριμμένη

– 25 γραμ. (1 κουτ. σούπας) μαργαρίνη

– 2 κουτ. σούπας κονιακ

– 50 γραμ. ( 4-5 κουτ σούπας) αμύγδαλο κροκάν

– Αν θέλετε λίγη κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη

Οδηγίες παρασκευής

– Λιώνετε τη μια σοκολάτα με Stevia σε μπεν- μαρί

– Προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά, τη μαργαρίνη, το κονιάκ και το γαρύφαλλο με την κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά

– Βάζετε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθετε 20 σοκολατάκια στο σχήμα που επιθυμείτε

– Λιώνετε τη δεύτερη σοκολάτα σε μπεν- μαρί και καλύπτετε τα σοκολατάκια βυθίζοντάς τα στη λιωμένη σοκολάτα

– Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν

onmed.gr