“Μια χρονιά χωρίς εισόδημα γίνεται”; – Πορεία διαμαρτυρίας από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

15.43

Η χρονιά θα τελειώσει και πέρα από τα επιδόματα για όσους τα δικαιούνται αρκετοί οι οποίοι εργάζονται στον τουρισμό δε θα γράψουν ούτε ένα μεροκάματο, ή τόσο λίγα που θα οδηγηθούν σε συνθήκες ανέχειας. Αυτό τονίζει το σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, με τον πρόεδρο να απευθύνει μαζικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό, στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Εργατικό Κέντρο Χανίων προς την Αντιπεριφέρεια.

Αυτό που ζητούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι οι οποίοι είναι άνεργοι λόγω των μέτρων του κορωνοϊού από την κυβέρνηση να καταβάλλει επιπλέον επιδόματα μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία των ξενοδοχείων.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι υπολογίζονται στους 6.000 ενώ συνολικά στον τουρισμό στο νομό εκτιμάται ότι εργάζονται 12.000 άτομα οι οποίοι θα πρέπει χωρίς χρήματα να περιμένουν την πρώτη Ιουλίου για να δουν αν θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Το Σωματείο σημειώνει ότι χωρίς πτήσεις τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά με τους εργαζόμενους να αναζητούν χρήματα σε μια κλειστή αγορά εργασίας που θα έχει νέα δεδομένα με χαμηλότερα μεροκάματα λόγω της οικονομικής κατάστασης.