Νέα δεδομένα έχει φέρει στη τουριστική βιομηχανία η πανδημία

16.03

Για την ζοφερη κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο μήνα μίλησε στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης ο πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατακης στον τομέα του τουρισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως επεσήμανε, οι απώλειες για το τουριστικό προϊόν είναι μεγάλες καθώς έχουν ήδη χαθεί οι μήνες Απρίλιος και Μάϊς. Μάλιστα δεν αποκλείει το γεγονός να χαθεί και ο Ιούνιος από τη σεζόν αφού, παραμένει άγνωστο το πότε θα αρχίσει η άρση των μέτρων.

Δεδομένου πως η Κρήτη αντλεί κατά κύριο λόγο τουρισμό από την Βόρεια Ευρώπη, η οποία και πλήττεται περισσότερο από τη πανδημία, ο κ Βλατάκης τόνισε πως πρέπει πρώτα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε αυτές τις χώρες ώστε να ξεκινήσουν τα ταξίδια.

Ωστόσο, η έως τώρα διαχείριση της πανδημίας του Covid- 19 στη χώρα μας τόσο σε επίπεδο κρουσμάτων όσο και θυμάτων, δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε μετά και την αποτίμηση της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον τουριστικό τομέα, θα δώσει προτεραιότητα στη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου και των εργαζομένων! Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα και ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε οτι πρέπει να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.