Πανελλαδικές 2020: 72 τα εξεταστικά κέντρα για μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην Κρήτη

14.37

Περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά θα είναι φέτος τα εξεταστικά κέντρα για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών στη Κρήτη με τον αριθμό να ανέρχεται σε 72. Πιο συγκεκριμένα 15 εξεταστικά κέντρα ορίστηκαν από το υπουργείο παιδείας στο νομό Χανίων για τους μαθητές των γενικών και επαγγελματικών λυκείων, 15 στο Ρέθυμνο, 29 στο Ηράκλειο και 7 στο Λασίθι.

Προκειμένου να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη πανδημία του κορωνοϊού η κυβέρνηση επισημαίνει πως σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Η ίδια απόσταση θα πρέπει να τηρείται και στον χώρο προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και στον χώρο εξέτασής τους.

Όσον αφορά στη χρήση προστατευτικών μασκών, αυτή θα είναι προαιρετική από υποψηφίους και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων. Ωστόσο, για τους εκπαιδευτικούς-επιτηρητές όλων των εξεταστικών κέντρων, καθώς και για την περίπτωση εξέτασης υποψηφίου που γίνεται παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική.