Χανιά: Μείωση στο μίσθωμα των καντινών ζητούν οι ιδιοκτήτες

15.53

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά οι καντίνες της περιοχές έκλεισαν στην έναρξη της καραντίνας, αν και είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν ανοιχτές για το take away . Τον Μάρτιο έγινε η δημοπρασία στον Δήμο Χανίων με τους ιδιοκτήτες να καταβάλλουν το 50% του μισθώματος λίγες μέρες μετά και πριν προλάβουν να ανοίξουν έβαλαν λουκέτο.

Αυτό που ζητούν οι ιδιοκτήτες καντινών από τον Δήμο είναι μια γενναία μείωση στο μίσθωμα καθώς εκτός από τους δύο μήνες που έμειναν κλειστοί και ο τζίρος τους έχει μειωθεί λόγω της μη έλευσης του τουρισμού ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα ανοίξει η σεζόν.

Η επόμενη δόση του 50% καταβάλλεται τον Αύγουστο με τον Δήμο Χανίων να σημειώνει ότι για να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση θα χρειαστεί αποδείξεις ότι όντως ο τζίρος μειώθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα πάντως με τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας

  • Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).
  • Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.
  • Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Τέλος το επόμενο διάστημα ο Δήμος Χανίων προγραμματίζει τον τέταρτο καθαρισμό των παραλιών, από σκουπίδια και φερτά υλικά καθώς αρκετοί λουόμενοι τις τελευταίες ημέρες άφησαν πολλά σκουπίδια στην άμμο.