Δύσκολη η λύση για τους άστεγους των Χανίων

17.55

Πολίτες των Χανίων ενημέρωσαν την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου ότι το τελευταίο διάστημα δύο γυναίκες, μάνα και κόρη μένουν στον εξωτερικό χώρο επιχείρησης που έκλεισε στον Κουμπέ,. Εμείς δεν τις βρήκαμε στο σημείο, όμως η κοινωνική υπηρεσία γνωρίζει την περίπτωση. Η Αντιδήμαρχος Χανίων υπογραμμίζει ότι από τα Χριστούγεννα προσπαθεί να τις βοηθήσει όμως εκείνες επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής αντί του υπνωτηρίου αστέγων.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση που η κοινωνική υπηρεσία προσπαθεί να προσφέρει έστω ένα κρεβάτι, ένα ζεστό μπάνιο και λίγη παρέα στο υπνωτήριο. Με συγκίνηση η κα Ζερβουδάκη μας περιγράφει τις προσπάθειες που κάνει η υπηρεσία για να πείσει αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από τον δρόμο.

Τις ημέρες που το κρύο ήταν τσουχτερό τις ημέρες των Χριστουγέννων στο υπνωτήριο του Δήμου Χανίων υπήρχε πληρότητα, τώρα όμως υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια.

Είναι γεγονός ότι αρκετοί για τους δικούς τους λόγους θέλουν να ζουν στο δρόμο. Δύσκολο αλλά μάλλον για εκείνους είναι πιο δύσκολο να βρουν δουλειά, σπίτι και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και την οικογένεια τους.

Το ζητούμενο είναι να μη βρεθείς στον δρόμο, γιατί μετά η επιστροφή στην καθημερινότητα όπως τη ζει η πλειοψηφία του κόσμου είναι δύσκολη.

Η ζωή και ενδεχομένως οι επιλογές τους, οδήγησαν τους άστεγους των Χανίων στη μοναξιά και στη διαβίωση σε αντίξοες συνθήκες που για εκείνους δυστυχώς είναι μονόδρομος.