Χανια
Έργο εθνικής σημασίας η κατασκευή της νέας γέφυρας του Κερίτη- Τον Μάρτιο η δημοπράτηση

Το Υπουργικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για να γίνει η δημοπράτηση της νέας γέφυρας του Κερίτη εντός Μαρτίου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη. Ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής αλλά και ο Υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης υπογράμμισαν στο συμβούλιο ότι πρέπει να εγκριθούν οι κωδικοί για τις απαλλοτριώσεις ενός από τα 5 έργα εθνικής σημασίας για τη χώρα, τα οποία άμεσα πρέπει να εκτελεστούν.
Να θυμίσουμε πως για το έργο απαιτείται η δέσμευση γεωργικών και δασικών εκτάσεων, γεγονός που με αυτήν την εξέλιξη σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πλατανιά δε θα καθυστερήσει την αποκατάσταση των 570 μέτρων που είναι και το συνολικό μήκος.
Όταν ένα έργο χαρακτηρίζεται ως εθνικής σημασίας, ακόμα και τα δικαστήρια βάση νόμου δε μπορούν να εμποδίσουν την εκτέλεση του, απλά οι όποιες διαφωνίες με τους ιδιοκτήτες ακινήτων διεκπεραιώνεται δικαστικά στο πλαίσιο της οικονομικής αποζημίωσης. Να θυμίσουμε πως η γέφυρα θα κατασκευαστεί 80 μέτρα βορειότερα της ιστορικής γέφυρας, και ο προϋπολογισμός εκτιμάται στα 3.200.000 ευρώ.