Σίγουρη ατραξιόν για το καλοκαίρι το ναυάγιο της Κισάμου

15.04

Ένα πλοίο είχε και αυτό ναυάγησε στην Κίσαμο. Η διαδικασία της μεταφοράς του κουφαριού τη στιγμή που δεν ήταν και ασφαλισμένο κοστίζει πολύ περισσότερο από το να το εγκαταλείψει στη θάλασσα και αυτό φαίνεται πως έκανε ο πλοιοκτήτης του Manassa Rose το οποίο πριν από 3 μήνες ναυάγησε στον κόλπο της Κισάμου κοντά στην παραλία του Δραπανιά.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας θα πρέπει να ορίσει πραγματογνώμονα για να εκτιμήσει το πόσο κοστίζει το μέταλλο του πλοίου ώστε στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του πλοίου δε μπορεί να το ανελκύσει, να κινηθεί η διαδικασία για να προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο σε διαγωνισμό για την αξιοποίηση ή απομάκρυνση του ναυαγίου.

Πάντως όλες αυτές οι διαδικασίες στις οποίες θα εμπλακούν και οι εισαγγελικές αρχές για την αναζήτηση και κοινοποίηση εγγράφων στον ιδιοκτήτη είναι πολύμηνες, όπως και οι διαγωνισμοί του δημοσίου χρονοβόροι. Το καλό είναι ότι έχουν απαντληθεί τα καύσιμα και τα ρυπογόνα στοιχεία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η οξείδωση του ναυαγίου δεν εγκυμονεί κινδύνους για το θαλάσσιο περιβάλλον όσο ο χρόνος προχωρά.

Τέλος, η τουριστική κίνηση θα αυξάνεται μέρα με τη μέρα όπως και η περιέργεια των λουόμενων να κολυμπήσουν μέχρι το ναυάγιο το οποίο είναι επικίνδυνο αφού έχει κοπεί στα δύο και τα μεταλλικά σημεία είναι αιχμηρά.