Πουλούσαν αξεσουάρ χωρίς άδεια – Τα κατάσχεσε το Λιμεναρχείο Χανίων στο Ενετικό Λιμάνι

15.49

6.000 ευρώ πρόστιμα σε έξι πλανόδιους 5 αλλοδαπούς και έναν Έλληνα για παράνομο υπαίθριο εμπόριο επέβαλε το Λιμεναρχείο Χανίων μετά από πολύωρη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ, στην οποία συμμετείχε με την αστυνομία στο Ενετικό Λιμάνι. Από την πλευρά της η ασφάλεια σχημάτισε δικογραφία για ένα ακόμα άτομο το οποίο και συνέλαβε ενώ οι λιμενικοί κατάσχεσαν τα εμπορεύματα αξεσουάρ και μουσικά όργανα.

Για 5 ώρες λιμεναρχείο και αστυνομία χτένιζαν τη χερσαία λιμενική ζώνη, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα και σύμφωνα με τον Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Χανίων οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν παρόλο που στην υπηρεσία παρατηρείται έλλειψη προσωπικού καθώς 16 λιμενικοί σε καθημερινή βάση στελεχώνουν το νέο σκάφος που απέκτησε το σώμα την περασμένη χρονιά το ΛΣ 920.

Να θυμίσουμε πως οι θέσεις συνολικά για υπαίθριο εμπόριο από το Φρούριο του Φιρκά μέχρι το Κουμ Καπί είναι 22 και 14 πλανόδιοι έχουν πληρώσει τα 700 ευρώ που προβλέπεται για τη σεζόν και 8 θέσεις παραμένουν κενές. Μέχρι πέρυσι που άλλαξε ο νόμος ήταν 200 ευρώ το πρόστιμο και φέτος 1.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν τα παράπονα καταστηματαρχών προς το λιμεναρχείο για την πληθώρα των Ρομά και μη που επαιτούν παρενοχλώντας τους θαμώνες.