“Ας κάνουν τα παιδιά τηλεκπαίδευση για να μείνουμε στη Γαύδο αλλά…” – Τι προτείνει η μητέρα για το γυμνάσιο στο νησί

14.14

Το 2019 η κα Έφη Γεωργακά η μητέρα 3 παιδιών που ζει τα τελευταία 15 χρόνια μόνιμα στην ακριτική Γαύδο δήλωνε την ικανοποίηση της που η Πολιτεία έσκυψε πάνω από την εκπαίδευση των παιδιών του νησιού προσφέροντας έναν διαδραστικό πίνακα. Το 2022 όμως αντί να βελτιώνονται οι συνθήκες, χειροτερεύουν, αφού πλέον δε μιλάμε για έλλειψη εκπαιδευτικών ή κενά αλλά για μη λειτουργία του σχολείου.

Ο γιος της και η κόρη της που πήγαιναν δημοτικό, φέτος πάνε στο γυμνάσιο και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αφήσουν το σπίτι και το νησί τους για να μετακομίσουν στα Χανιά για να είναι κοντά στο γυμνάσιο που θα φοιτήσουν. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συντηρηθούν δύο σπίτια.

Στην ερώτηση για το αν η τηλεκπαίδευση θα μπορούσε να είναι μία λύση και αν αυτό έχει προταθεί στο Υπουργείο Παιδείας η κα Γεωργακά απάντησε ότι μια καθηγήτρια ζει μόνιμα στο νησί και θα μπορούσε να επιτηρεί τα παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να παρακολουθούν ον line το μάθημα σε μια τάξη σε κάποιο σχολείο και να παραμείνουν στη Γαύδο, αρκεί να μην είναι όπως την τηλεκπαίδευση του κορωνοϊού, χωρίς επιτήρηση.

Σε λιγότερο από μήνα ανοίγουν και πάλι τα σχολεία και η Γεωργακά θέλει να ξέρει αν η ζωή της θα αλλάξει κατά 180 μοίρες μακριά από το σπίτι και το νησί της για τα επόμενα τουλάχιστον 6 χρόνια.