Παράταση μέχρι τα τέλη του έτους ζητούν οι δικηγόροι για το Κτηματολόγιο

13.44

Αύριο 31 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία του Κτηματολογίου. Μέχρι σήμερα ένας στους 4 έχει ολοκληρώσει τη δήλωση του και εκκρεμούν ακόμα χιλιάδες υποθέσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση σε μία μέρα να κατατεθούν αυτές οι δηλώσεις υπογραμμίζει ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου οποίος ζητά νέα παράταση τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του χρόνου, αφού καθημερινά μόλις ένα 2% διεκπεραιώνεται.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν και οι Χανιώτες στην καταγωγή οι οποίοι ήρθαν για διακοπές στα Χανιά και ανέθεσαν σε δικηγορικά και μελετητικά γραφεία στο παρά 5 τις δηλώσεις του κτηματολογίου, που σημαίνει ότι προστέθηκε ένας νέος όγκος δουλειάς.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, Χρήστος Πραματευτάκης εκτιμά ότι θα δοθεί μια παράταση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά και πάλι αποκλείεται σε ένα μήνα να ολοκληρωθεί το περίπου 75 με 70% των υποθέσεων που υπολείπεται.

Τέλος ο κ. Πραματευτάκης ζητά από τους πολίτες να κάνουν και εκείνοι την προσπάθεια τους για τη  συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών.