Τα Χανιά γιόρτασαν την Πολιούχο Παναγία με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα

17.08

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρόν για να τιμήσουν με την παρουσία τους τις λαμπρές εκδηλώσεις εορτασμού της Πολιόχου της πόλης των Χανίων Παναγίας. Η Μητρόπολη έβαλε τα γιορτινά της και μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, σήμερα γιόρτασε με κάθε επισημότητα τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Της θείας λειτουργίας χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος.

Εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν τη θαυματουργοί εικόνα της Παναγίας η οποία προστατεύει και τις ένοπλες δυνάμεις με τη σημερινή ημέρα να είναι διπλή εορτή και στο πλαίσιο αυτό διαβάστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Το παρόν έδωσαν οι πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές του τόπου, όπου μαζί με τον κόσμο μετά το πέρας της θείας λειτουργία ακολούθησαν την λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας με πολίτες να την ραίνουν με ροδοπέταλα από τα μπαλκόνια τους.

Η πομπή πέρασε από τις οδούς Χάληδων, την Πλατεία 1866, την οδό Κυδωνίας, όπου μπροστά από το δημαρχείο Χανίων τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας.

Στην συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, όπου έγινε δέηση και ακολούθως μέσω των οδών Μουσούρων, Ποτιέ, Καλλινίκου Σαρπάκη, Χάληδων, επέστρεψε στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.