Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 54χρονος που ήπιε φυτοφάρμακο στο Λασίθι.

09.40

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο 54χρονος αγρότης ο οποίος χθες το πρωί ήπιε δυνατό φυτοφάρμακο με στόχο να βάλει τέλος στη ζωή του.

 

Ο 54χρονος αγρότης από τα Φέρμα Ιεράπετρας, είναι πατέρας τριών παιδιών και βρέθηκε από τη σύζυγο του, λίγα λεπτά μετά την κατανάλωση των φυτοφαρμάκων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί είπαν ότι στο μόνο που ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, ήταν το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μπουκάλι με το φυτοφάρμακο είχε λήξει εδώ και καιρό με συνέπεια κάποιες από τις ουσίες του να έχουν χάσει τη δραστικότητα τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

 

Στο σπίτι του 54χρονου έσπευσε αμέσως το ΕΚΑΒ το οποίο του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, με τους γιατρούς να τονίζουν ότι αν αργούσε μισή ώρα η άφιξη του στο νοσοκομείο ίσως να είχε χάσει τη ζωή του.

 

Ο 54χρονος πάντως εξακολουθεί να δίνει τη μάχη για να αποβάλει το φυτοφάρμακο από τον οργανισμό του με τους γιατρούς να εύχονται να τα καταφέρει και να μην έχουν προκληθεί μόνιμες βλάβες σε ζωτικά του όργανα.