“Τα παράπονα στον Δήμαρχο”- Τι ζήτησαν από τον Π. Σημανδηράκη- Πως θα απομακρυνθούν τα λύματα;

17.02

Η δυσοσμία από την παραλία της Νέας Χώρας υποχώρησε και ο κόσμος παρά τη συννεφιά και την απαγόρευση της κολύμβησης επέστρεψε. Για 4η μέρα δεν μπορεί να κάνει μπάνιο στη θάλασσα μέχρι τα επίσημα αποτελέσματα της Περιφέρειας, ωστόσο ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως οι μετρήσεις της ΔΕΥΑΧ δείχνουν ότι η παρουσία των βακτηριδίων από την απόρριψη των λυμάτων των προηγούμενων ημερών κινείται στα επιτρεπτά όρια.

Τα παράπονα στον Δήμαρχο ήταν ο τίτλος Ιταλικής ταινίας, αλλά αυτό ακριβώς έγινε το πρωί στις εκβολές του  Κλαδισού ποταμού. Εκεί που έχει μεταφερθεί πλέον η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τους αγωγούς που έριχναν για ώρες τα λύματα. Η δυσοσμία παρά τον αέρα ήταν έντονη στην περιοχή και ο Παναγιώτης Σημανδηράκης πήγε για να διαπιστώσει και ο ίδιος το πρόβλημα. Και μία τουρίστρια χωρίς πιθανότατα να γνωρίζει σε ποιον ακριβώς μιλάει παραπονέθηκε για το ότι την πρώτη μέρα της απαγόρευσης δεν είχε ενημερωθεί ότι δεν μπορεί να μπει στη θάλασσα και ρώτησε για το από που διαδικτυακά υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Επιχειρηματίες της περιοχής ζήτησαν από τον Δήμαρχο λύση καθώς υδροβιότοπος του Κλαδισού στις εκβολές του, έχει μετατραπεί σε ανοικτό βόθρο. Ωστόσο το γεγονός ότι είναι υδροβιότοπος απαγορεύει την οποιαδήποτε παρέμβαση. Καλάμια, σκουπίδια, κουνούπια και πλέον και λύματα δε μπορούν να συνθέτουν την εικόνα.