ΒΟΑΚ: Στόχος να ολοκληρωθούν έως τον Φεβρουάριο του 2027 τα έργα Ηράκλειο–Χερσόνησος

08.43

Την ανάγκη να περιοριστούν οι επιπτώσεις από τα έργα στον ΒΟΑΚ, ιδιαίτερα σε έναν από τους πλέον επιβαρυμένους τουριστικούς άξονες της Κρήτης, έθεσε η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον υπεύθυνο έργου της ΑΚΤΩΡ για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η πορεία των εργασιών στο τμήμα Ηράκλειο–Χερσόνησος, έναν οδικό άξονα ιδιαίτερα κρίσιμο για την τουριστική δραστηριότητα, καθώς εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό επισκεπτών, εργαζομένων και επαγγελματιών και συνδέει το Ηράκλειο με ορισμένες από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές περιοχές του νησιού.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου έθεσαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας των οδικών έργων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν άμεσες και λειτουργικές λύσεις ώστε να περιοριστούν οι καθυστερήσεις και η ταλαιπωρία τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε κατά τη συνάντηση, ο σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση των έργων έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2027. Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι επόμενες εργασίες να ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου, μετά την ολοκλήρωση και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Το χρονοδιάγραμμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τον ξενοδοχειακό κλάδο του Ηρακλείου, καθώς ζητούμενο είναι το μεγαλύτερο μέρος των παρεμβάσεων να έχει ολοκληρωθεί πριν από την ουσιαστική έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2027, περιορίζοντας τις επιπτώσεις στην πρόσβαση προς τη Χερσόνησο και τις ανατολικές τουριστικές ζώνες του νομού.

Πηγή: tornosnews.gr