Πέντε επιπλέον αφίξεις κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας Celebrity Cruises τον Σεπτέμβριο & τον Οκτώβριο στο Λιμάνι της Σούδας

12.51

Το Λιμάνι της Σούδας το διάστημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου έχει ήδη υποδεχθεί δύο και θα υποδεχθεί ακόμα τρεις, δηλαδή συνολικά πέντε, έκτακτες προσεγγίσεις της διεθνούς εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Celebrity Cruises, μέλους του Ομίλου εταιρειών της Royal Caribbean International. Συγκεκριμένα, τρεις έκτακτες προσεγγίσεις της ναυαρχίδας της εταιρείας, του υπερπολυτελούς Celebrity Reflection στις 8/9, 29/9 και 20/10, και δύο του υπερπολυτελούς και πολυβραβευμένου για τις υπηρεσίες του Celebrity Constellation στις 20/9 και 2/10 έχουν προσεγγίσει και θα προσεγγίσουν στο Λιμάνι της Σούδας εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Κωνσταντινούπολη.
Το Λιμάνι της Σούδας επιλέχθηκε άμεσα από την εν λόγω εταιρεία σαν εναλλακτικός λιμένας προσέγγισης, λόγω της άριστης συνεργασίας που υπάρχει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, των παρεχόμενων υπηρεσιών, της ασφάλειας και προστασίας του Λιμένα της Σούδας, αλλά και της ποιότητας του τουριστικού προορισμού των Χανίων.
Το Λιμάνι της Σούδας εκτός των άλλων έχει την δυνατότητα να υποδεχθεί μεγάλου μεγέθους κρουαζιερόπλοια και διατηρεί αποδεδειγμένα από το πρόσφατο παρελθόν την ετοιμότητα που είναι αναγκαία για να καλύψει όλες τις έκτακτες ανάγκες προσέγγισης και υποδοχής κρουαζιερόπλοιων.
Με τις πέντε αυτές έκτακτες προσεγγίσεις το Λιμάνι της Σούδας θα αυξήσει σημαντικά τα ποσοτικά και ποιοτικά μεγέθη του για το 2015 κατά  5 προσεγγίσεις στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και κατά 14.500 επιβάτες (3Χ3.300 επιβάτες για το Celebrity Reflection και 2Χ2.300 επιβάτες για το Celebrity Constellation), προσφέροντας επιπλέον οφέλη στην τοπική κοινωνία. Με αυτές τις προσθήκες, πλέον το 2015 αναμένεται να κλείσει με 65 προσεγγίσεις και 105.000 επιβάτες, επιβεβαιώνοντας τις θετικές προβλέψεις και θέτοντας καλές βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Επισημαίνεται ότι τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο θα προσεγγίσουν 15 & 5 κρουαζιερόπλοια αντίστοιχα, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιθυμητή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στα Χανιά.

Ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ. Κώστας Μπροκαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Λιμάνι της Σούδας και ο προορισμός των Χανίων έχει την τιμή να υποδέχεται 5 έκτακτες προσεγγίσεις πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεγάλης εταιρείας κρουαζιέρας Celebrity Cruises, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και ιδιαίτερα λόγω των γεγονότων στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ένα σαφώς θετικό γεγονός, αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας για να κτισθεί η άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου και της εταιρείας. Το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε για την απ? ευθείας επικοινωνία και συνεργασία με τις εταιρείες κρουαζιέρας θα συνεχισθεί εντατικά και μεθοδικά, για να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερες αφίξεις στο άμεσο μέλλον για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα Χανιά».