Οι ξενοδόχοι των Χανίων ζητούν υπουργική παρέμβαση για τα παράνομα καταλύματα

10.43

Την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου ζητά ο Σύλλογος Ξενοδόχων Χανίων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τα παράνομα καταλύματα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Σταθάκη ,

Αξιότιμη κυρία Κουντουρά ,

Μετά από πολλές συντονισμένες προσπάθειες , ο νομός Χανίων κατάφερε να έχει μια αυξητική ροή της τουριστικής κίνησης ,με συνέπεια αύξηση της απασχόλησης , νέες επενδύσεις και διάχυση του εισοδήματος σε όλο το φάσμα της οικονομίας .

Παρά όμως τα ικανοποιητικά νούμερα αφίξεων, οι διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων δεν αυξάνονται ανάλογα .

Η αιτία είναι τα χιλιάδες πλέον παράνομα καταλύματα , σπίτια και διαμερίσματα , τα οποία νοικιάζονται απ? ευθείας η μέσω συγκεκριμένων ηλεκτρικών πλατφόρμων με αποτέλεσμα απώλεια εισοδήματος , φόρων και θέσεων εργασίας .

Οι παλαιότεροι νόμοι προέβλεπαν ότι η τουριστική μίσθωση νοείται μέχρι 90 ημέρες , μειώθηκε και σήμερα έχει καταργηθεί τελείως.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να διορθωθεί , ώστε μόνο με άδεια ΕΟΤ να μπορούν να ενοικιάζονται ακίνητα με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφέρουμε τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από την έλλειψη κανόνων πυροπροστασίας υγιεινής κ.λ.π. και φυσικά την δυσφήμιση που θα υποστεί ο ελληνικός τουρισμός γενικότερα .

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας , ώστε μόνο νόμιμα τουριστικά καταλύματα να μπορούν να μισθωθούν και να καταφέρουμε το 2016 να είναι έτος ανάτασης του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γραμματέας                                                                                        Ο Πρόεδρος

Κυριάκος Ε. Παπαδάκης                                                                     Μανώλης Χ. Γιαννούλης