ΒΙΝΤΕΟ: «Πόλεμος» στο νοσοκομείο με φόντο τα εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής

12.16

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε για τα καλά στο νοσοκομείο Ρεθύμνου η απόφαση της διευθύντριας της παιδιατρικής κλινικής να βάλει προσωρινό “λουκέτο” στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το πρωί ο διοικητής του ιδρύματος, Νίκος Ξυπολυτάς ξεσπάθωσε μπροστά την κάμερα της “Ν.Τ.” δηλώνοντας άγνοια για την συγκεκριμένη ενέργεια της διευθύντριας της παιδιατρικής, την οποία και καλεί να πάρει πίσω την απόφασή της πριν η υπόθεση πάρει τη δικαστική οδό.

Πιο αναλυτικά, ενδονοσοκομειακή διαμάχη με το «καλημέρα σας» στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου με φόντο το προσωρινό λουκέτο στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής κλινικής. Και ενώ οι σχέσεις διοίκησης και διευθύντριας της κλινικής βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, οι πολίτες κάνουν λόγο για νέα ταλαιπωρία που τους περιμένει.

Και την ώρα που η διευθύντρια της κλινικής Νικολία Σαβράμη με ανακοίνωσή της στον τοπικό Τύπο, αναφέρει ότι τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα δεν θα λειτουργήσουν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής, ως μέσο πίεσης -όπως λέει- απέναντι στην «καταιγίδα που τείνει να σαρώσει όλα τα δημόσια αγαθά», ο διοικητής, Νίκος Ξυπολυτάς, ξεσπαθώνει μπροστά στο φακό της «Ν.Τ.», δηλώνοντας άγνοια για αυτή την ενέργεια.

Με βάση την διευθύντρια η κλινική λειτουργεί σε οριακό σημείο, με υπερβάσεις, όπως λέει, των γιατρών στο ωράριο που τους εξουθενώνει και δημιουργεί ένταση, σημειώνοντας ότι το κράτος δεν κάνε ούτε το αυτονόητο να επισπεύσει τους διορισμούς νέων ειδικευόμενων γιατρών.

Σε κάθε περίπτωση ο διοικητής του νοσοκομείου, υποστηρίζει πως αν δεν γίνει άμεσα άρση αυτής της απόφασης, η υπόθεση θα πάρει την δικαστική οδό.

Η «Ν.Τ.Κ.» προσπάθησε να επικοινωνήσει με την διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν.