ΒΙΝΤΕΟ: Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά – Ήλιος «με δόντια» τα Χριστούγεννα

13.41

 
Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι βόρειοι άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες, είναι και σήμερα για δεύτερο 24ωρο τα κύριαχαρακτηριστικά του καιρού στην Κρήτη.
 
Και ενώ ο χιονιάς έχει «χτυπήσει» τις ορεινές περιοχές του νησιού, μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν τα ξημερώματα στα Λιβαδιώτικα όρη στο Ρέθυμνο, τρία νεαρά ξαδέλφια από την περιοχή, όταν το αυτοκίνητό τους ακινητοποιήθηκε στα χιόνια.
 
Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, ενώ εάν επισκεφθούν χωριά της ενδοχώρας να έχουν μαζί τους και αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
Οι μετεωρολόγοι πάντως, προβλέπουν ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα είναι χιονισμένα, καθώς θα υπάρξει ηλιοφάνεια που θα δώσει ώθηση και στον υδράργυρο.

 
Το λευκό τους πέπλο εξακολουθούν να φορούν όλες οι ορεινές περιοχές της Κρήτης, καθώς η επέλαση του χιονιά επιμένει, δημιουργώντας σε κάποιες περιπτώσεις μικροπροβλήματα.
 
Από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός βρέθηκε σε επιφυλακή προσπαθώντας να κρατήσει όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο του νησιού ανοικτό, ενώ ανηφορίζοντας στα ορεινά οι αντιολισθητικές αλυσίδες κρίνονται απαραίτητες.
 
Και σήμερα πάντως για δεύτερο 24ωρο το σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω του ψύχους σε ορεινές περιοχές της Κρήτης, όπως στα Ανώγεια, στα Σφακιά και στο οροπέδιο Λασιθίου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσουμε με ηλιοφάνεια.
 
Εν τω μεταξύ, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν τα ξημερώματα τρία νεαρά ξαδέλφια από τα Λιβάδια Ρεθύμνου, όταν εγκλωβίστηκαν στο χιόνι στα βουνά της περιοχής, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τα ποιμνιοστάσια τους. Η επέμβαση των σωστικών συνεργείων, αλλά και των συγγενών τους ήταν άμεση.
 
Οι αρχές πάντως απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά και τις βραδινές.