ΒΙΝΤΕΟ: Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για την πορεία της οικονομίας

14.46

        
Ανεργία, οικονομία και δημόσιο χρέος. Αυτά είναι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα χρόνια της κρίσης, οι πολίτες στην Ελλάδα, σύμφωνα έρευνα του ευρωβαρόμετρου, που διεξήχθη σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης, ότι οι έλληνες είναι οι πλέον απαισιόδοξοι πολίτες της Ε.Ε., παρά το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους παραμένει προσηλωμένοι στο ευρώ.

 
Ως οι πλέον απαισιόδοξοι πολίτες της Ε.Ε. για την οικονομία, την ανεργία, την κατάσταση αλλά και τις προοπτικές του νοικοκυριού τους, εμφανίζονται οι έλληνες.
 
Αυτή είναι μια από τις βασικότερες διαπιστώσεις της έρευνας του ευρωβαρόμετρου, που διεξήχθη τον Νοέμβριο σε όλα τα κράτη-μέλη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η οποία μόλις τώρα δόθηκε στην δημοσιότητα.
 
Οι έλληνες -με βάση την έρευνα- παρά το ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, παραμένουν στην πλειοψηφία τους προσηλωμένοι στο ευρώ.
 
Η έρευνα του ευρωβαρόμετρου δείχνει επίσης ότι τρία είναι σήμερα τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι πολίτες της χώρας μας. Πρώτη έρχεται η ανεργία, δεύτερη η οικονομία και τρίτο το δημόσιο χρέος.
 
Και ενώ οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι και απαισιόδοξοι, οι εκπρόσωποι των θεσμικών αρχών του Ρεθύμνου, δεν κρύβουν στην «Ν.Τ.» τον έντονο προβληματισμό τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
 
Με την γλώσσα των αριθμών πάντως, μόνο το 8% των ελλήνων θεωρεί ότι η κατάσταση της οικονομίας θα είναι καλύτερη τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 64% εκτιμά ότι θα είναι χειρότερη και το 30% προβλέπει στασιμότητα.