Βίντεο: Καυστκός ο Α. Βουλγαράκης για τη μη δημιουργία δικαστικού μεγάρου

13.45

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του πλακόστρωτου στον αύλειο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στην περιοχή των Δικαστηρίων. Αν και το έργο είχε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης την άνοιξη, δόθηκε μια παράταση με τον Αντιπεριφερειάρχη να διαβεβαιώνει ότι τις επόμενες ημέρες το έργο θα έχει αποπερατωθεί.
 
Να θυμίσουμε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 150.000 ευρώ με την παράλληλη αποκατάσταση των παλιών κρατητηρίων της αστυνομίας. Πρόκειται για έναν αρκετά μεγάλο χώρο που στόχο έχει να φιλοξενήσει τα αρχεία των δικαστηρίων ώστε να αποσυμφορηθούν χώροι σε γραφεία και αποθήκες με τον Αντιπεριφερειάρχη να σχολιάζει καυστικά τη μη δημιουργία ενός νέου δικαστικού μεγάρου στα Χανιά.
 
 
Εν τω μεταξύ, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων το τελευταίο διάστημα εκτελεί αντιπλημμυρικά έργα στο δρόμο από το Βαμβακόπουλο μέχρι την Αγυιά, συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.
 
Στην Αντιπεριφέρεια Χανίων έχει εγκριθεί κονδύλι για τον καθαρισμό των ρεμάτων του νομού προϋπολογισμού περίπου 2 εκατομμυρίων για να αντιμετωπιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.
 
Σε εκκρεμότητα τέλος παραμένει η χρηματοδότηση για την οριοθέτηση του Ταυρωνίτη ποταμού.