Βίντεο: Αύριο η απολογία των νεαρών για τα χαρίσματα

15.35

Για αύριο Παρασκευή πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι δύο νεαροί οι οποίοι κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν τα χαρίσματα και τα δώρα γάμου από το σπίτι ενός νιόπαντρου ζευγαριού την περασμένη Κυριακή. Πρόκειται για έναν 18χρονο και έναν 20χρονο φίλο του οι οποίοι το πρωί πέρασαν την πόρτα του Εισαγγελέα Χανίων.
 
Ο ένας νεαρός συνοδευόταν από τον δικηγόρο του ενώ ο φίλος του όχι και γι αυτό του όρισε το δικαστήριο έναν συνήγορο υπεράσπισης δίνοντας έτσι και  στους δύο  μία μέρα ακόμα προθεσμία.
Να θυμίσουμε ότι κατηγορούνται συνολικά για τρεις κλοπές σε τρία σπίτια στην ίδια πολυκατοικία με τη μία οικία να ανήκει στο νιόπαντρο ζευγάρι από την οποία  αφαίρεσαν τα δώρα του γάμου και τα χαρίσματα άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής όταν το ζευγάρι διασκέδαζε με τους καλεσμένους τους. Ο γάμος είχε προηγηθεί κάποιες ώρες νωρίτερα και γι αυτό το ζευγάρι είπε περάσει από το σπίτι για να αφήσει δώρα και χαρίσματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν ο σεκιουριτάς που είχε προσλάβει το ζευγάρι για να προσέχει το σπίτι από κάποιον διαρρήκτη. Δηλαδή αν ισχύουν οι κατηγορίες έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα , αφού εκείνος φέρεται να ενημέρωσε τον φίλο του.
Να σημειωθεί ότι τα κλοπιμαία τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και  έχουν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες.
 
Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ξηρουχάκη