Αρρώστια και τραυματισμός με ραντεβού; Ξεσηκώνονται κάτοικοι και επισκέπτες στην Παλαιόχωρα για γιατρό και ΕΚΑΒ

15.28

Εδώ και τέσσερις μέρες κάτοικοι και επισκέπτες έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια συλλογής υπογραφών και ζητούν από όλους να βρουν τον σύνδεσμο και να υπογράψουν διεκδικώντας 24ωρη κάλυψη με γιατρό στην Παλαιόχωρα. Ζητούν Πολυδύναμο Ιατρείο και Σταθμό ΕΚΑΒ για να μη χαθούν άλλες ζωές, καθώς πριν από δύο εβδομάδες μια κάτοικος 51 ετών ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέληξε στα χέρια του συζύγου της κατά τη μεταφορά της με αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας στην Κάνδανο. Ήταν Κυριακή πρωί και το ιατρείο της Παλαιόχωρας είναι ανοικτό Δευτέρα με Παρασκευή 9 με 2.

Μπορεί η Παλαιόχωρα να έχει 1.500 μόνιμους κατοίκους και άλλους περίπου τόσους η Κουντούρα, όμως το καλοκαίρι ο αριθμός των ανθρώπων εκτοξεύεται στους 10.000 στην Παλαιόχωρα και πρέπει όλοι να νιώθουν ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος ή αδιαθεσίας .

Ήδη οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 1.000 και σε λίγες ημέρες θα ετοιμαστεί μια νέα επιστολή με τον αριθμό που θα έχει συγκεντρωθεί για να αποσταλεί προς κάθε αρμόδιο, από την Υγειονομική Περιφέρεια μέχρι το Υπουργείο Υγείας αλλά και τους τοπικούς βουλευτές.

Μέχρι στιγμής το Υπουργείο απαντά πως πολυδύναμο ιατρείο στην Παλιόχωρα δεν προβλέπεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Αν δεν παρέχεται 24ωρη κάλυψη κάτοικοι και επισκέπτες θα πρέπει με αυτοκίνητο να αντέξουν τουλάχιστον 25 λεπτά μέχρι την Κανδανο ή σχεδόν μία ώρα αν χρειαστούν ασθενοφόρο, σε περίπτωση που αρρωστήσουν ή τραυματιστούν μετά τις δύο το μεσημέρι και τα Σαββατοκύριακα.