Ηρακλειο
Για “Νοσοκομειακό κραχ” λόγω έλλειψης νοσηλευτών προειδοποιούν οι συνδικαλιστές

Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί να κυνηγούσαν μία θέση στο δημόσιο, αν αυτή όμως αφορά σε νοσηλευτικό ή ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ, δεν είναι πλέον τόσο ελκυστική. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων, τα εξαντλητικά ωράρια και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας έχουν ήδη οδηγήσει σε μαζική φυγή νοσηλευτές από ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο. Από το ΠΑΓΝΗ τον τελευταίο μήνα έφυγαν 15 και από το Βενιζέλειο 8. Αριθμοί που μπορεί να φαντάζουν μικροί αλλά όταν το ΕΣΥ λειτουργεί οριακά οι αριθμοί αυτοί είναι μεγάλοι.
Φαίνεται πως σε λίγο καιρό οι νοσηλευτές θα αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, αφού ήδη προτιμούν τις χαμηλότερες απολαβές αντί της εργασιακής εξουθένωσης που προσφέρουν οι συνεχόμενες βάρδιες και οι αλλαγές των κλινικών. Το πρωί μπορεί για παράδειγμα να βρίσκονται σε καρδιολογική και το βράδυ σε ορθοπεδική.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης κάνει λόγο για νοσηλευτικό κράχ στα νοσοκομεία ολόκληρου του νησιού αφού αναμένονται μέχρι τα τέλη του χρόνου και αρκετές συνταξιοδοτήσεις.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Βενιζέλειου νοσοκομείου, Δημήτρης Φλυτζανής προειδοποιεί το Υπουργείο Υγείας, καθώς αντιμέτωποι με αυτές τις τραγικές ελλείψεις θα είναι οι ασθενείς, να μην προχωρήσει σε συγχωνεύσεις για εξοικονόμηση προσωπικού, αλλά αντίθετα να δώσει κίνητρα για προσλήψεις στο ΕΣΥ.