Πλημμύρισαν δρόμοι σε Φαιστό, Βιάννο και Μινώα Πεδιάδος από την πρώτη βροχή

15.40

Αυτήν την εικόνα προκάλεσαν τα σημερινά πρωτοβρόχια στον Δήμο Βιάννου και Φαιστού και ιδιαίτερα στον Τσούτσουρο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Οι 2,5 ώρες βροχής ήταν αρκετές για να μετατραπούν σε ποτάμια, δρόμοι σε οικισμούς και χωριά.

Η αποκατάσταση αφορά ως επί το πλείστον καθαρισμούς του οδοστρώματος από τα φερτά υλικά και τις κατολισθήσεις, ωστόσο πλημμύρισε και το υπόγειο του Κέντρου Υγείας Βιάννου.

Πάντα στα πρωτοβρόχια παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα λέει ο κ. Μπαριτάκης, ειδικά όταν πέφτουν 50 χιλιοστά βροχής για πρώτη φορά μετά από μήνες.

Η σημερινή πλημμύρα δεν οφείλεται στα ακαθάριστα ρέματα και χείμαρρους είπε ο κ. Μπαριτάκης, ωστόσο σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνάκη, η έλλειψη κρατικών πόρων επιβαρύνει την όλη κατάσταση.

Ο κ. Συριγωνάκης ελπίζει να μην επαναληφθούν για φέτος τον χειμώνα οι χρονιές που τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν έντονα στην Κρήτη προκαλώντας μέχρι και θανάτους εκτός από τις καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές.