“Άφησαν” τα παράθυρα ανοιχτά στο σχολείο και κλάπηκαν τα τάμπλετ…

14.47

Σε μία πρώτη ματιά αυτό που παρατηρεί κάποιος είναι οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ, όπου τα παράθυρα έχουν αφαιρεθεί προκειμένου να μπουν σύγχρονα κουφώματα. Και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκαν άγνωστοι δράστες οι οποίοι μπήκαν εντός του 3ου Γυμνασίου Χανίων και από την αίθουσα των ηλεκτρονικών υπολογιστών αφαίρεσαν 20 τάμπλετ, τα οποία είχε κάνει δωρεά ο Δήμος Χανίων για την κάλυψη των αναγκών της τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι δράστες μπήκαν πρώτα στο γραφείο του διευθυντή όπου έψαξαν για κλειδιά, και στη συνέχεια ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, από όπου προχώρησαν στην κλοπή των τάμπλετ.

Το σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ μέχρι χτες ήταν αφύλακτο και ο καθένας θα μπορούσε να μπει μέσα και να αφαιρέσει κάτι από τη σχολική και κατά επέκταση από τη δημόσια περιουσία. Τώρα όμως και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, υπάρχει φύλαξη από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι.

Τα σχολεία στον Κουμπέ έχουν πολλές φορές μπει στο στόχαστρο εξωσχολικών με τους βανδαλισμούς να σημειώνονται ακόμα και τώρα στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του δημοτικού, ενώ και στο 4ο λύκειο φαίνεται πως κάποιοι μπήκαν ψάχνοντας αντικείμενα αξίας.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αστυνομία Χανίων στην οποία κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων από τη διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου Χανίων.