Έκκληση από τους φορείς για εμβολιασμό των Χανιωτών

16.28

Κάθε Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει το ποιες περιοχές κοκκινίζουν λόγω αύξησης των κρουσμάτων. Τόσο οι φορείς όσο και οι πολίτες δε θέλουν να δουν τον νομό να περνά σε τοπικό lock down καθώς αυτό θα οδηγήσει στην ακύρωση κρατήσεων από το εξωτερικό στα ξενοδοχεία αλλά και στροφή όσων θέλουν να έρθουν σε άλλες περιοχές. Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο ΕΒΕΧ υπό τον πρόεδρο Αντώνη Ροκάκη, με παρόντες τον Επόπτη Υγείας του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανο Ντουκάκη, τον Αντιπεριφερειάκη Νίκο Καλογερή, Δημάρχων και εκπροσώπους αυτών, ενώ ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Μάνος Μπολώτης και ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής Χανίων Γιώργος Μαστραντωνάκης περιέγραψαν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Ντουκάκη η πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα 20- 50 ετών με τα περισσότερα να καταγράφονται στην πόλη, ενώ και η ενδοχώρα καταγράφει καθημερινά νέες μολύνσεις.

Σαν κοινό συμπέρασμα οι φορείς κατέληξαν στο ότι πρέπει να πείσουν τον κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί να το πράξει προκειμένου η επιστροφή στην κανονικότητα να επιτευχθεί νωρίτερα και να μη ζούμε υπό τον φόβο ενός καταστροφικού τοπικού lock down.

Τέλος σε ότι αφορά στην αστυνόμευση στη Σπλάντζια, όπου σχεδόν κάθε βράδυ συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου πέραν του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας ο κ. Μαστραντωνάκης ανέφερε ότι υπάρχει κεντρική εντολή από την ΕΛΑΣ για αποφυγή σύγκρουσης των αστυνομικών δυνάμεων με τους πολίτες μετά τα περιστατικά βίας στην Αθήνα.