Έκλεισαν τμήματα σε δύο 24ωρα λόγω κορωνοϊου σε σχολεία σε Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο

19.09

Εκεί που υπήρχε μια ύφεση στα κρούσματα στον νομό Λασιθίου, η αύξηση τους τις τελευταίες ημέρες δείχνει ότι ο ιός δεν έχει υποχωρήσει και ο ΕΟΔΥ παρακολουθεί το τι γίνεται στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας που εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες είναι σε λειτουργία. Στον Άγιο Νικόλαο χτες διαγνώστηκαν συνολικά θετικοί τρεις εκπαιδευτικοί και ένα νήπιο θετικοί στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να κλείσουν τμήματα και σχολεία. Οι δύο εκπαιδευτικοί και το νήπιο  εντοπίστηκαν στον Βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας.

Σήμερα έκλεισε το 1ο νηπιαγωγείο του Αγίου Νικολάου καθώς η εκπαιδευτικός είναι θετική στον κορωνοϊό και ο γιος της ο οποίος φοιτά στην έκτη τάξη του πρώτου Δημοτικού είναι επίσης θετικός με αποτέλεσμα να κλείσει και εκεί το συγκεκριμένο τμήμα για 14 ημέρες.

Ένα τμήμα στα Χανιά παραμένει σε αναστολή από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι της 3 Φεβρουαρίου στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων. Συνολικά στην Κρήτη έχουν κλείσει τμήματα σε επτά σχολεία της πρωτοβάθμιας με τα μισά να εντοπίζονται στο Ηράκλειο. Σήμερα έκλεισε και το ένα από τα δύο τμήματα του 13ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου καθώς μια μαθήτρια βρέθηκε θετική, μετά την μητέρα της που διαγνώστηκε επίσης θετική στον ιό.

Σύμφωνα πάντως με τον Δήμαρχο αγίου Νικολάου δε χρειάζεται πανικός στη σχολική κοινότητα και ο Δήμος θα βοηθήσει με τη διενέργεια ράπιντ τεστ στους εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν.