Έκλεισε τμήμα δημοτικού στα Χανιά – Ανοικτό γυμνάσιο με 46 ενεργά κρούσματα

16.09

49 νέα κρούσματα προστέθηκαν σήμερα στα περίπου 200 που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, σε μαθητές των σχολείων των Χανίων, και μαζί με τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό ο αριθμός ανεβαίνει στα 56. Μία μέρα πριν κλείσουν για τα Χριστούγεννα, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, εντοπίζονται μέσω των τεστ θετικά κρούσματα και σε εκπαιδευτικούς βάζοντας τους για τις επόμενες 10 μέρες σε καραντίνα. Το πρωί λουκέτο μπήκε στο Ε’2 τμήμα της πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου Αγροκηπίου στα Χανιά, καθώς περισσότεροι από τους μισούς μαθητές είναι ταυτόχρονα θετικοί στον κορωνοϊό.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Χανίων από την Παρασκευή έχουν καταγραφεί περίπου 80 θετικά κρούσματα σε μαθητές, τα περισσότερα στο γυμνάσιο της Σούδας, αφού από τη Δευτέρα καταγράφηκαν 46 κρούσματα.

Αρκετοί γονείς εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους καθώς καλούνται σχεδόν καθημερινά να κάνουν είτε ράπιντ είτε σελφ τεστ στα παιδιά τους, καθώς εντοπίζονται συμμαθητές τους θετικοί στον κορωνοϊό.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων μόνο ένα τμήμα είναι κλειστό στα Χανιά και από την αρχή της χρονιάς σε αναστολή έχουν μπει τρία, ενώ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο δεν έχει κλείσει κάποιο τμήμα. Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο Παιδείας να κρατήσει τα σχολεία κλειστά και μετά τις γιορτές, υπογραμμίζουν οι διευθυντές εκπαίδευσης.

Το πρόβλημα που παρατηρείται στην λειτουργία των σχολείων είναι οι εκπαιδευτικοί που βγαίνουν σε άδεια λόγω κορωνοϊού καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να τους αναπληρώσει με αποτέλεσμα, ολοήμερα τμήματα στην πρωτοβάθμια να μη λειτουργούν και στη δευτεροβάθμια να παρατηρούνται κενά ανάμεσα στις διδακτικές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.500 κρούσματα από τα οποία τα 997 έχουν εντοπιστεί το τελευταίο δεκαήμερο και θεωρούνται ενεργά, γεγονός που φέρνει τον νομό στην τρίτη θέση πανελλαδικά μετά την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη.  Το ποσοστό των εμβολιασμών είναι στο 73% στα Χανιά και εκείνων που έχουν ολοκληρώσει την αναμνηστική δόση στο 27%.