Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών – “Το νομοσχέδιο θα είναι η ταφόπλακα μας”

15.53

Εγκρίθηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, από την επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου (λαϊκές αγορές).

«Υπέρ» στο νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές στην Επιτροπή της Βουλής δήλωσε η ΝΔ. «Κατά» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ Για την Ολομέλεια επιφυλάχθηκαν για την τελική τους στάση το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. Στο νομοσχέδιο τα βασικά σημεία στα οποία αντιδρούν οι παραγωγοί είναι η αλλαγή του συστήματος μοριοδότησης, με το οποίο χορηγούνται οι άδειες σε παραγωγούς πωλητές στις λαϊκές αγορές, η δυνατότητα του παραγωγού να μετατρέψει την άδειά του σε επαγγελματική, η υποχρέωση κάθε επαγγελματία να εισαγάγει μέχρι τις 8 το πρωί στην πλατφόρμα του e-καταναλωτής την τιμή εκκίνησης των προϊόντων που διαθέτει καθώς και την ποσότητα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε στην επιτροπή ότι Με το νομοσχέδιο αυτό θέλει η κυβέρνηση να αποκλείσει την άνιση μεταχείριση», σε σχέση με το ζήτημα της μοριοδότησης, ώστε όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες για την είσοδο τους στη λαϊκή. Όλα αυτά που ζητά το νομοσχέδιο από μεγάλους σε ηλικία παραγωγούς απλά θα τους οδηγήσει στο κλείσιμο του πάγκου δηλώνουν οι παραγωγοί αφού θα πρέπει όλη την ώρα να είναι στον υπολογιστή για να δηλώνουν τις αλλαγές στις τιμές και τις ποσότητες.

Σήμερα όλες οι ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών της χώρας είχαν συνάντηση στην Αθήνα και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην αφήσουν τη λαϊκή αγορά να περάσει στην ιστορία.