Αγκυροβολημένα ανοικτά του Μαραθίου τα τουρκικά αλιευτικά – Περιμένουν ύφεση των ανέμων

18.14

Με μια μη συνηθισμένη εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι κάτοικοι του Ακρωτηρίου αλλά και αλιείς στον κόλπο της Σούδας. 7 Τουρκικά αλιευτικά αγκυροβόλησαν στον κόλπο της Σούδας καθώς ενώ έπλεαν νότια της Καρπάθου και της Κάσου, και στη συνέχεια βόρεια της Κρήτης, τα έπιασε ο καιρός και οι καπετάνιοι χρειάστηκε να σταματήσουν το ταξίδι τους.

Δεν είναι μόνο τα αλιευτικά που βρίσκονται στον κόλπο της Σούδας ανοιχτά του Μαραθίου, ένας στολίσκος με ακόμα περίπου 20 πλοία, τα οποία απέπλευσαν από τν Βόσπορο έχουν όλα ως προορισμό την Μάλτα.

Για τους ψαράδες των υπερπόντιων και υπερατλαντικών ταξιδιών είναι συνηθισμένο να κάνουν χρήση του δικαιώματος της αβλαβούς διέλευσης από εθνικά ύδατα προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους αρκεί να μην ψαρέψουν σε αυτά.

Κάποιοι θορυβήθηκαν καθώς τουρκικά αλιευτικά που πλησίασαν στην Γαύδο είχαν αποπλεύσει από το λιμάνι της Aττάλειας αλλά λόγω των ανέμων και του κυματισμού αναγκαστικά προσέγγισαν στην αιγιαλίτιδα ζώνη της Γαύδου, ενώ αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, ήταν σε ρότα πλησιάζοντας την Μάλτα.

Σε ότι αφορά στον στολίσκο από 20 περίπου αλιευτικά που είχαν αποπλεύσει από διάφορα λιμάνια του Βοσπόρου και κοντά στην Κωνσταντινούπολη, κάποια από τα οποία μεταφέρουν και τους κλωβούς για ιχθυοκαλλιέργειες. Ο συγκεκριμένος στολίσκος πέρασε νότια της Πελοποννήσου.